torsdag 16. april 2009

Misjonstur til Lativa

Nå i påske reiste vi til Latvia sammen med Ungdomsgruppen vår. Vi var 13 stk som reiste ned for å dele det gode budskapet om påske og evangeliet. Latvia er et av de landene som er hardest rammet av finanskrisen i Europa og har for en tid siden gitt ut et rop om hjelp. Vi reiste ned med godt mot i håp om at Gud skulle gjøre store ting.

Vi startet Palmesøndagen med å gå på palmesøndags gudstjeneste i den Luterske og Katolske kirken der. Vi som skulle i den lutterske kirken tenkte at det er sikkert som å gå i den norske Luterske kirke, men der tok vi grundig feil. Den Luterske kirke der nede hadde nemelig tatt til seg den katolske litturgien og det ble det merkeligste møtet vi noen gang har vært på. De som var i den katolske kirken fikk en positiv overaskelse. Der gikk de i tog rundt i kirken og sang lovsanger i en time. Begge plasser fikk vi en liten bolk der vi hadde drama og vitnet.

De resterende 7 dagene gikk med til gatemøter, husbesøk, besøk på dagsenter, barnehjem og lignende.
Vi hadde altid dans, drama, lovsang, vitnesbyrd og forkynnelse av evangeliet.
Det var inspirerende å se ungdommen stå på for Gud.

Den ene dagen var jeg, Knut Daniel, på et husbesøk. Der fikk vi vite at en av naboene hadde et ben som var noe galt med og som legene hadde gitt helt opp. Vi tenkte at det er en sak for Gud.
Vi var 4 stk som var inne å ba for dama og hun ble så møtt av Gud. Vi spurte henne om hva hun opplevde og hun kunne bekjenne at hun følte seg helt ung igjen. Tårene bare rant og hun hadde ikke noe særlig smerter igjen da vi gikk. Pris Gud.

Vi var også i en lansby der vi fikk be for ei jente på ca 13 år. Hun hadde året før blitt helbredet da en gjeng fra ungdomsarbeidet vårt var på husbesøk til henne. Vi ba for denne jenta og hun ble bare så møtt av Gud. Etter møtet satt hun på utsiden og grein og skjønte ikke hva det var som skjedde. Vi kunne bare glede henne med at Gud rørte ved henne. Gud er god.

Ungdom i Oppdrag som vi reiste sammen med hadde i den senere tid fått et lite inpass i byen vi var i i forhold til sosial omsorgen. Vi hadde kontakt med en sosialarbeider som var leder for omsorgsarbeidet for hele regionen der. Hun var med oss på husbesøk og var med på et par møter. Vi gjorde også en del praktisk arbeid på det ene dagsenteret som hun satte veldig pris på. Dama var ikke frelst, men på siste møtet kom hun frem og tok imot Jesus. Halleluja.

Var også med å ba for en sigøyner som var kristen fra før. Ba for tjenesten hans at Gud skulle gjøre store ting gjennom ham. Møtet vi hadde et par dager etterpå var han igjen på møtet. Han grep tak i meg og sa: "Da du ba for meg rørte gud virkelig med meg. Jeg var ute på jobb og fortalte arbeidskamerater om Jesus. Flere av dem ble frelst. Det var en dame der som ikke kunne se. Hun ble helbredet og fikk synet igjen. Flere jeg ba for ble helbredet." Det er herlig når det man gjør får ringvirkninger for de lokale folkene.

Må bare gi Gud ære. Det er bare han som kan gjøre slikt.

Mat 28, 18f:
"Meg er gitt all makt i Himmel og på Jord. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler......."

Til sammen på turen var det rundt 50 stk som tok imot Jesus. Det var en god del som ble helbredet og berørt av Gud.

Guds velsignelse over deg.

Grete og Knut Daniel Andersen
Ungdomsledere i Filadelfiakirken Lyngdal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi ber om at du holder en høflig tone i kommentarene dine. Innlegg som inneholder grov språkbruk, sjikane eller innlegg som kan virke støtende vil bli slettet.