tirsdag 7. april 2009

Skapt til å fungere


I 1Kor 12:27 står det: Dere ER Kristi legeme, og hver for seg Hans lemmer.

Du er verdifull, og Gud regner med deg! Tenk at Himmelens og Jordens skaper har latt sin fylde og kraft bo i hver enkelt troende. Du er også regnet med, og du betyr noe i Guds Rike.
Bibelen sier det så sterkt at de troende sammen er Kristi legeme på jorden, og hver for seg er de et lem som har sin helt unike funksjon.Dette forteller oss to viktige ting:

1.Vi hører sammen. Mange av Josvafolkets medlemmer tilhører en lokal menighet, men der er også mange som av en eller annen grunn ikke har funnet et fellesskap der en kan ha tilhørighet. Noen har opplevd vonde ting i menighetssammenheng, og er blitt så såret at en ikke tørr nærme seg en menighet igjen. Menighet er ikke nødvendigvis en struktureller en organisasjon. Menighet er en gruppe troende som forplikter seg på hverandre. Å forplikte seg er for mange et negativt ladet begrep. Men husk at det å forplikte seg har en gjensidig funksjon. Det er å gi og få. Når noen lider i blant oss så trår vi til, og når du lider eller har behov, vil de andre trå til overfor
deg. I dag er det mange tverrkirkelige bevegelser som gjerne fremelsker felleskapstanken. Det er bra, for det har vært for mye sekterisme i norske menigheter. Samtidig er det en fare i at
en må legge ned alt som skiller og at en ender opp med minste felles multiplum. Menighet er forpliktende. Paulus sier i
2 Kor
8:5: Og de gav ikke bare slik vi hadde håpet, men de gav seg selv,
først til Herren og så til oss, ved Guds vilje.

Så om du ikke tilhører en menighet, så se om du kan finne en menighet eller et husfellesskap i ditt nærområde som du kan være en forpliktende del av.

2. Det neste ordet i 1. Kor 12.27 sier at vi hver for oss er lemmer. Det betyr at vi har en unik funksjon, og alle er like viktige. Du er like viktig som forkynneren, pastoren eller lovsangslederen. Der er en gave og en funksjon for deg i menigheten og som lem og Jesu vitne i verden i dag. Du er fri til å tjene Gud der han leder deg. La derfor ingen forakte den gave og det kall Gud har gitt deg. Husk at du er elsket, viktig og verdifull for den du er og ikke utefra hva du kan prestere. Du er elsket med Guds agapekjærlighet som elsker oss uten at vi i utgangspunktet fortjener det. Han ønsker at det fantastiske livet som Han har gitt deg i frelsen skal spres ut til verden gjennom hvordan vi lever. Den beste evangelisering er en brennende kristen som lever ut det livet Jesus har gitt. God påske!

Frank Håvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi ber om at du holder en høflig tone i kommentarene dine. Innlegg som inneholder grov språkbruk, sjikane eller innlegg som kan virke støtende vil bli slettet.