mandag 28. desember 2009

Disse tegn skal følge dem som tror


Da Herren Jesus dro tilbake til Faderen, ga han sin autoritet til disiplene med følgende ord fra Markus 16, 15-18:

Og han sa til dem: Gå ut i all verden og forkynn evangeliet for all skapningen! Den som tror og blir døpt, skal bli frelst; men den som ikke tror, skal bli fordømt. Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder. De skal tale med tunger. De skal ta slanger i hendene, og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. På syke skal de legge sine hender, og de skal bli helbredet.

Hans ord og autoritet er gitt til alle som har tatt imot Jesus som Herre og Frelser. Nå er det ikke slanger og dødelig gift som er hverdagen for de fleste, men vi omgås alle mennesker som er knuget av fysiske og mentale sykdommer og plager. Herren Jesu ba oss legge hendene på de syke, og resultatet står Han for: De skal bli helbredet! Hvem kan oppleve slike tegn? Disse tegn skal følge dem som tror (v. 17) sier Bibelen. Hva da når de ikke følger? Kan man si at menigheten da er en troende forsamling? Eller holder Gud kraften tilbake? Jeg tror ikke det siste, men heller at menighetene trenger å løfte fram dette med helbredelse på en langt sterkere måte både i forkynnelse og praksis. Troen kommer gjennom forkynnelsen, sier Bibelen, og en forkynnelse uten praksis er en død forkynnelse. La oss derfor frimodig løfte fram i forkynnelsen at Jesus er vår Frelser og Helbreder. Kraften i evangeliet overgår langt djevelens makt og innflytelse når vi lar den få virke.

Jeg oppfordrer alle Guds barn til å trenge seg på Herren Jesus for å få tak på kraften i evangeliet. Husk at tro er en gave som Gud gir dem som søker Ham. Tro kan du ikke bygge selv, men felleskap med Jesus i Ordet, bønnen og fellesskapet i menigheten skaper en guddommelig tro på innsiden.
Må Gud velsigne deg og oppmuntre deg til å innta nye områder i tro.

Frank Håvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi ber om at du holder en høflig tone i kommentarene dine. Innlegg som inneholder grov språkbruk, sjikane eller innlegg som kan virke støtende vil bli slettet.